Založ si blog

Výkrik do tmy prípadne pohľad do zvuku.

Myslím, že nie som ten typ, ktorý zbytočne plytvá slovami a dokonca ako správny egoista tvrdím, že sa nezvyknem ani priveľmi opakovať a občas sa mi do môjho slovného prejavu dostane aj niečo zaujímavé. Vo vzťahu k vyjadrovaniu však trpím  zreteľnou chybou, ktorá sa prejavuje nutkavou potrebou povedať svoj názor vždy a všade a to aj vo chvíľach keď som si istý, že je to zbytočné, ba priam vzhľadom na možné dôsledky až kontraproduktívne.

Občas sa mi síce podarí nereagovať na veci, ktoré sa priečia môjmu presvedčeniu či vedomostiam ale bohužiaľ častejšie sa stáva, že sa pustím do diskusie. Tá v niektorých prípadoch dopadne dobre, prebieha civilizovanou formou, neurážame sa navzájom a na jej konci sa možno síce stále nestotožňujeme s názormi toho druhého, ale stým sa už nejako dokážeme zmieriť, v skratke občas diskusia svoj účel splní. Často sa však stáva, že sa druhá strana cíti nadradená (napr. niektorí pedagógovia) a keď jej začnú dochádzať slová (občas bez tohto medzistupňa ) začne sa riadiť heslom „ keď nemáš argumenty stále môžeš použiť silu“ samozrejme nie tú fyzickú, ale tú slovnú. Dialóg sa začne rýchlo vyostrovať a namiesto odpovediam k veci sa človek dočká len urážok a prudkej snahy previesť tému inam. Klasická reakcia niektorých ľudí, ktorí sa už evidentne necítia mladí je hlasné sťažovanie sa na to aká je mladá generácia nevychovaná a drzá, ako by sa to v ich časoch stať nemohlo a nakoniec zväčša prichádza krásna logická konštrukcia o tom, že to všetko spôsobuje táto moderná hudba a televízia. Mňa ako človeka ktorý má v mptrojke pestrý výber hudby začínajúci niekde pri Bachovi a končiaci takým Debussim  sa výrok takéhoto charakteru zvyčajne dotkne o to viac, že televízor prakticky tiež nepozerám (mám počítač načo? ). Väčšinou už nahnevaný danej osobe vysvetlím že ak by platila zásada „čím modernejšia hudba tým horší vplyv na osobnosť“  tak je s najväčšou pravdepodobnosťou  minimálne o sto rokov skazenejšia. Potom sa dialóg zväčša vyvíja už veľmi dynamicky každý hovorí to svoje možno padnú nejaké tie ostré slová a končí tom zväčša tým, že sa v hneve rozídeme a mňa si zapamätá ako toho neprispôsobivého žiaka alebo protivného životom neskúseného adolescenta čo si myslí, že každý má právo pýtať sa základnú filozofickú otázku „prečo?“

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v ich kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

vojna na Ukrajine, Bachmut

ONLINE: Pistorius: Rusi už vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00, aktualizované: 07:40

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.

Špióni

Kradnuté technológie, sabotáže aj plánované útoky. Európu zaplavujú čínski a ruskí špióni

25.04.2024 06:00

Špiónov, ktorí pracovali pre Čínu, zadržali v Británii aj v Nemecku. Ruských, ktorí pripravovali aj útoky, odhalila nemecká polícia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 1620x
Priemerná čítanosť článkov: 1620x

Autor blogu

Kategórie

Archív

Odkazy